Digitalisatie film- en video's

Het digitaliseren van beeld- en geluid voor opdrachtgevers is altijd een soort ontdekkingsreis. Altijd leren wij weer bij. Zowel ten aanzien van de nieuwste technieken, maar juist ook hoe we uit oud en soms heel broos materiaal toch weer goede resultaten voor de klant bereiken. Zo stuit je soms ook op uniek beeldmateriaal. Van ver vervlogen tijden. Maar zien we ook wat een schitterende resultaten de huidige techniek oplevert. Een prachtig vak dus.

Op deze en de volgende pagina's laten we diverse resultaten van ons werk zien. Uiteraard om te laten zien wat wij zo in huis hebben, maar ook om de ontwikkeling van verleden tot heden beeldend te maken.


Want niet voor niets is onze missie
"Digitizing your memories".

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van de diverse beelden en wellicht tot ooit.....

In augustus 2011 is er bij ons een oude 8mm film aangeleverd om te digitaliseren naar dvd. Op deze filmrol blijken unieke beelden te staan van de “Motocross der Azen” uit  waarschijnlijk 1963 (destijds schreef men nog motocross i.p.v. motorcross). De “Motocross der Azen” was een jaarlijkse internationale motorcrosswedstrijd in het Noord-Brabantse dorp Sint Anthonis.  Dit was destijds één van de grootste motorcrosswedstrijden van Europa waarbij al gauw meer dan 30.000 bezoekers aanwezig waren. Onder de deelnemers aan de Motocross der Azen waren vedetten als Roger de Coster en Joël Robert. De unieke beelden zijn gefilmd door de heer J. Slegers met een Pathe-camera in kleur en met geluid. Dat heeft een schitterend historisch document opgeleverd waarvan wij met toestemming van de heer Slegers de gedigitaliseerde film mogen weergeven op onze website.

Dit is een in 1989 op een Hi8-tape opgenomen camcordervideo. De video is gemaakt in de haven van Skala Kallonis op het eiland Lesbos in Griekenland. Deze camcordervideo is in "standard play" (SP) opgenomen.