dia- en fotomateriaal

 

Dia's digitaliseren

Naast het digitaliseren van bewegend beeldmateriaal kunnen wij ook uw dia's en fotonegatieven of reeds afgedrukte foto’s voor u scannen en zo digitaliseren naar alle soorten media zoals; dvd, blu-ray, externe harde schijf, usb-stick en flashmedia. Wij maken voor dia's en de fotonegatieven uitsluitend gebruik van professionele scanapparatuur (Nikon super coolscan 5000ED) om uw beeldmateriaal op hoge kwaliteit te digitaliseren. Onze apparatuur is in staat om de oorspronkelijke kleuren in uw scans te herstellen en stofjes zo veel mogelijk uit het digitale beeld te verwijderen.

Wij maken hiervoor gebruik van ICE en ROC technologie. Deze dienst is optioneel, maar uit kwalitatief oogpunt raden wij u deze echter sterk aan.

De onderstaande dia's zijn van een serie die wij mochten digitaliseren van de heer Terweij. De heer Terweij is een Nederlandse deskundige op het gebied van het Russische ruimtevaartprogramma. Met toestemming van de heer Terweij mochten wij deze dia's publiceren.
          
 

Hieronder vindt u een overzicht van onze prijzen per resolutie en scanmethode: 
 Resolutie in pixels DPI /PPI waarde*  aantal
megapixel
 Standaardscan Scan inclusief
stoffilter en kleurherstel

1200 x 1800
1200    2MP
€  0,17 
€  0,22 
2000 x 30002000    6MP€  0,22 
€  0,27 
 3200 x 4800 
 3200    15MP
€  0,28 
€  0,33 
4000 x 6000 4000    24MP€  0,33 
   €  0,38    
  
Indien u meer dan 1000 dia's aanlevert krijgt u 10% korting op bovenstaande prijzen

* Prijs per gescande dia, inclusief btw. * DPI/PPI kan variëren per afdrukformaat.
* Bovenstaande resoluties zijn afgeronde getallen.Opslagmedium naar uw keuze. U heeft de keuze om uw scans op dvd, blu-ray, externe harde schijf, usb-stick of flashmedia aangeleverd te krijgen (prijzen incl. btw).
 Standaard dvd (Philips / Verbatim) €  5,-
 Professionele dvd (Taiyo Yuden, 100 jaar fabrieksgarantie) €  9,-
 25 GB Blu-ray disc   €  7,-
 50 Gb Blu-ray disc     € 10,-

De prijzen voor externe harde schijven, usb-sticks en flashmedia op aanvraag.

Het is van belang dat u uw dia's in goede staat bij ons aanlevert. Wij scannen alleen ingeraamde dia's. Zijn er dia's beschadigd, zwaar vervuild of op een andere manier niet in orde, dan adviseren wij u deze voor het scannen eerst te herstellen.


Digitaliseren foto's

Naast het digitaliseren van dia's kunnen wij ook uw oude fotonegatieven en al afgedrukte foto’s voor u scannen. Iedereen heeft wel oude fotonegatieven of foto’s in de albums zoals ze in het verleden werden gemaakt. Wellicht heeft u ze al gedeeltelijk ingeplakt en en liggen er nog mapjes met foto’s en/of fotonegatieven ergens opgeslagen. TinqMedia kan al deze oude fotonegatieven c.q. foto’s, of ze nu in albums verwerkt zijn of in los in mapjes zitten, allemaal digitaal maken. Tegelijk wordt alles overzichtelijk opgeslagen zodat u het eenvoudig weer kan zien.
We kunnen alle soorten fotonegatieven en foto’s digitaliseren in goede kleuren en met goed contrast. Dit kunnen wij van pasfoto’s tot afbeeldingen op A4-formaat. Ook pagina’s van fotoalbums zijn eventueel in zijn geheel te scannen. Dit kan uw voorkeur hebben als er bijvoorbeeld tekst onder foto’s staat.

TinqMedia werkt met een kwalitatief zeer goede fotonegatiefscanner Nikon 5000ED en de lijnscanner van het merk Canon. De fotonegatieven worden gescand in de hoogst haalbare resolutie, namelijk 6000 x 4000ppi oftewel 24MP!
De foto’s worden gescand met 300 of 600dpi. Hierbij wordt automatisch kleur- en belichtingcorrectie toegepast. Voor de wat kleinere foto’s (kleiner dan 10x15cm) adviseren wij om deze te scannen in 600dpi. Wij kunnen tot en met een A4-formaat scannen.
De foto’s mogen niet in lijsten zitten, achter glas of in een passe-partout. Dat maakt de scan onscherp.  Er bestaan ook mapjes waar foto’s in te schuiven zijn. Hierbij zitten de foto’s achter een doorzichtig laagje plastic. Wij halen ze hier dan uit als we ze scannen, maar we steken ze dan niet terug.

 Losse afgedrukte foto's c.q. fotonegatieven
 300 PPI 600 PPI

 fotonegatieven 24MP

 50 tot  250 stuks los€  0,30 
€  0,40 
 250 tot 1000 stuks los€  0,28 
 €  0,38 
 
 meer dan 1000 stuks los €  0,26 
 €  0,36 
 

Prijzen gelden per foto in JPEG en inclusief b.t.w..

De gedigitaliseerde foto’s kunnen we voor u wegschrijven op de media naar uw keuze. Zie hiervoor de tabel onder het onderdeel dia's. De bestanden kunnen uiteraard zonder meerkosten naar een door u zelf aan te leveren externe harde schijf etc. worden weggeschreven.

Minimale hoeveelheid foto's

Voor afgedrukte foto's hanteren we een minimum aantal van 50 stuks. Wilt u er minder laten doen, dan kan dat, maar dan moeten wij een andere prijs rekenen dan in de tabel staat aangegeven. In dat geval maken we een prijs op maat voor u.

Extra mogelijkheden

Ook voor foto's zijn er meer mogelijkheden dan we hier kunnen vermelden. We kunnen met een zeer hoge kwaliteit scannen en ook andere bestandsformaten (zoals TIF) zijn mogelijk. Voor meer informatie en prijzen graag even contact met ons opnemen.